Ξύλινα μαχαιροπίρουνα: Τα «πρέπει» και τα «θέλω» μου μαζί!

Στο σπίτι, στο εστιατόριο, στο γραφείο, στις διακοπές, με την οικογένεια, με φίλους, ακόμα και μόνοι… έχουμε αναγάγει το φαγητό σε μία άτυπη «ιεροτελεστία». Εκτός από τις γεύσεις, τη διάθεση και την ατμόσφαιρα που διαδραματίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ένας άλλος παράγοντας είναι τα μαχαιροπίρουνα. Έχετε δοκιμάσει να καταναλώσετε ένα γεύμα με ξυλάκια για το κινέζικο, χωρίς να γνωρίζετε πώς να τα χειριστείτε; Μερικές μπουκιές και μετά αναζητάτε επειγόντως μεταλλικό ή πλαστικό πιρούνι! Μην ανησυχείτε, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα ξύλινα πιρούνια, μαχαίρια και κουτάλια… το αντίθετο μάλιστα.

Πολλοί αναρωτιούνται αν πρέπει να τα επιλέξουν. Αν είναι τόσο εύχρηστα όσο και τα πλαστικά. Λογικό! Είναι συχνό φαινόμενο να είμαστε διστακτικοί μπροστά σε μία αλλαγή και ο λόγος τις περισσότερες φορές είναι η δύναμη της συνήθειας. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μία συνήθεια τόσων ετών.

Ξύλινα μαχαιροπίρουνα: Τα «πρέπει» και τα «θέλω» μου μαζί! | TESSERA Bio Products®
Γι’ αυτό κι εμείς παραθέτουμε 5 ουσιαστικούς λόγους για να τα βάλετε στην καθημερινή ρουτίνα σας. Είμαστε βέβαιοι, ότι μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα χρήσης δεν πρόκειται να κοιτάξετε ξανά πίσω!

Environmentally friendly: Είναι γνωστό ότι με πρώτη ύλη το ξύλο παράγονται βιώσιμα προϊόντα. Τα ξύλινα πιρούνια, μαχαίρια και κουτάλια παρέχουν περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη τόσο σε μας, όσο και στον πλανήτη. Για να τα αναλύσουμε όμως θα έπρεπε να γράψουμε μερικούς τόμους, όχι απλώς ένα άρθρο!

Ασφάλεια: Σε αντίθεση με τα μεταλλικά, τα κεραμικά και τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα και κουτάλια… τα ξύλινα είναι ασφαλέστερα, επειδή δεν έχουν αιχμηρές άκρες. Αποτελούν επομένως ιδανική επιλογή ιδίως για τα παιδιά, ειδικά αν αναλογιστούμε και το γεγονός ότι δεν επιτρέπουν την αναπαραγωγή μικροοργανισμών στην επιφάνειά τους.

Design: Μάλλον το έχουμε πει και στο παρελθόν: το ξύλο είναι το νέο μέταλλο. Σκεφτείτε το λίγο… πόσο συχνά έχετε συναντήσει ξύλινα μαχαιροπίρουνα και κουτάλια σε ένα στρωμένο τραπέζι; Ποτέ ή σχεδόν ποτέ, σωστά; Υιοθετώντας λοιπόν αυτήν τη νέα συνήθεια αποκτάτε αυτομάτως πλεονέκτημα τόσο ως προς το στυλ, όσο και από την πλευρά της οικολογικής συνείδησης. Το γαιώδες χρώμα τους άλλωστε ήταν, είναι και θα είναι πάντα στη μόδα. You are at the cutting edge!

Ικανοποίηση: Συχνά αισθανόμαστε ενοχές, όταν απορρίπτουμε τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα και κουτάλια αμέσως μετά τη σύντομη χρήση τους γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που έχει αυτή η πρακτική στο περιβάλλον. Με τα ξύλινα πιρούνια, μαχαίρια και κουτάλια δεν θα αισθάνεστε τύψεις. Αναρωτιέστε γιατί; Επειδή είναι βιοδιασπώμενα και δεν αφήνουν αποτύπωμα στον πλανήτη.

Ανακύκλωση: Αν όμως δεν θέλετε να απορρίψετε τα ξύλινα πιρούνια, μαχαίρια και κουτάλια μπορείτε πάντα να τα δωρίσετε για ανακύκλωση. Μία άλλη καλή ιδέα είναι να τα χρησιμοποιήσετε για κομπόστ στον κήπο σας ή να δημιουργήσετε με αυτά φιλικά προς το περιβάλλον παιχνίδια για τα παιδιά σας ή ακόμα και διακοσμητικά.

Ας δούμε όμως και τα χαρακτηριστικά των ξύλινων πιρουνιών, κουταλιών και μαχαιριών της σειράς TESSERA Bio Products®:

• Είναι ανθεκτικά.

• Είναι τόσο-όσο αιχμηρά, ώστε να διευκολύνουν τη διαδικασία του φαγητού και ταυτόχρονα να παραμένουν ασφαλή για εσάς και τα παιδιά σας.

• Κυκλοφορούν σε ολοκληρωμένο σετ με μαχαίρι, πιρούνι και χαρτοπετσέτα ή ατομικά συσκευασμένο κουτάλι αποτελώντας ιδανική επιλογή για φαγητό στο γραφείο και γενικά on the go.

• Είναι όμορφα, έχουν ακαταμάχητο design και προσφέρουν «ζεστή» ατμόσφαιρα στο τραπέζι.

• Φέρουν πιστοποίηση FSC®, οι πρώτες ύλες δηλαδή ακολουθούν ορθές πρακτικές διαχείρισης σε όλα τα στάδια: από τη συλλογή και την επεξεργασία, μέχρι την παράδοση του τελικού προϊόντος στον καταναλωτή.

Ανακαλύψτε τη συλλογή μας εδώ και αλλάξτε τις συνήθειες σας μόνο προς το καλύτερο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο