Τι αλλάζει από τον Ιούλιο του 2021 και οι εναλλακτικές

Σύντομα η καθημερινότητά μας πρόκειται να αλλάξει… προς το καλύτερο! Ο νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή τον Οκτώβριο του 2020 για τα «Πλαστικά Μιας Χρήσης» έρχεται να αλλάξει συνήθειες πολλών ετών. Συνήθειες που επιβαρύνουν άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα το περιβάλλον.

Τι αλλάζει από τον Ιούλιο του 2021 και οι εναλλακτικές | TESSERA Bio Products®

Πολιτεία, αγορά και πολίτες καλούμαστε να πούμε «όχι» στα πλαστικά μίας χρήσης, τα οποία δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και αποικοδομούνται σε εκατοντάδες χρόνια.

Ποια είναι αυτά; Πλαστικά καλαμάκια, πλαστικά πιάτα, πλαστικά κουτάλια, μαχαίρια, πιρούνια και αναδευτήρες, ποτήρια και περιέκτες τροφίμων από φελιζόλ, μπατονέτες και στηρίγματα για μπαλόνια από πλαστικό, προϊόντα μιας χρήσης που διασπώνται σε μικροπλαστικά (οξοδιασπώμενα πλαστικά).

Τι αλλάζει από τον Ιούλιο του 2021 και οι εναλλακτικές | TESSERA Bio Products®

Με τις διατάξεις του νέου Νόμου εναρμονίζεται η εθνική νομοθεσία προς τις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/904 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 5ης Ιουνίου 2019 σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον (L 155).

Η απορία όλων, και ιδιαίτερα όσων διατηρούν επιχείρηση που πρέπει να εξοπλίσουν, είναι «και τώρα τι;».

Επειδή η άνεση, η ταχύτητα, η εξυπηρέτηση είναι καθοριστικές για την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων, η ΙΝΤΕΡΤΑΝ A.E. απαντάει και δίνει σύγχρονες λύσεις απολύτως φιλικές προς το περιβάλλον. Η ΙΝΤΕΡΤΑΝ A.E. είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που δημιούργησε τη δική της ολοκληρωμένη σειρά βιολογικών προϊόντων μίας χρήσης, τα TESSERA Bio Products®.

Τι αλλάζει από τον Ιούλιο του 2021 και οι εναλλακτικές | TESSERA Bio Products®
Τα TESSERA Bio Products® είναι προϊόντα μιας χρήσης 100% ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον που φιλοδοξούν να συμβάλουν στην προστασία του, ως ελάχιστη προσφορά στην παγκόσμια προσπάθεια για τη διάσωση του πλανήτη.

Πρόκειται για φυσικά προϊόντα από φύλλα φοίνικα, bamboo, ξύλο, ζαχαροκάλαμο και χαρτί χωρίς επίστρωση πλαστικής μεμβράνης, που μπορούν να βιοδιασπαστούν, να κομποστοποιηθούν και να ανακυκλωθούν, αποτελώντας νέες πρώτες ύλες και συμβάλλοντας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Όλοι εμείς λοιπόν στη μεγάλη οικογένεια που εμπνεύστηκε και δημιούργησε τη σειρά TESSERA Bio Products® στεκόμαστε δίπλα στον επαγγελματία της εστίασης παρέχοντας μια πλήρη γκάμα από ποιοτικές επιλογές εύχρηστων προϊόντων:

• Καλαμάκια μιας χρήσης χάρτινα
• Κουτάλια, μαχαίρια, πιρούνια & ξύλινοι αναδευτήρες μιας χρήσης από ξύλο
• Πιάτα μιας χρήσης από χαρτί χωρίς επίστρωση πλαστικής μεμβράνης, ζαχαροκάλαμο ή φύλλα φοίνικα
• Ποτήρια χάρτινα χωρίς επίστρωση πλαστικής μεμβράνης (waterbased) & καπάκια από ζαχαροκάλαμο
• Σκεύη φαγητού μιας χρήσης – Πιάτα και πιατέλες από χαρτί χωρίς επίστρωση πλαστικής μεμβράνης από ζαχαροκάλαμο ή φύλλα φοίνικα

Αυτές και πολλές ακόμα επιλογές θα βρείτε στο site μας για να εξοπλίσετε την επιχείρησή σας γρήγορα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια.

Μετάβαση στο περιεχόμενο