Καλαμάκια μιας χρήσης: Λέμε «ΝΑΙ» σε ό,τι κάνει καλό

Ένας freddo espresso τώρα κι ένας ακόμα πιο μετά, χυμός πορτοκάλι, μήλο, καρότο, γκρέιπφρουτ σκέτος ή ανάμεικτος, milkshake φράουλα, μπανάνα, μάνγκο, cocktails με ή χωρίς αλκοόλ, αναψυκτικά zero, light, αλλά και φουλ σε γεύση και θερμίδες… και βέβαια νερό για όσες φοράνε κραγιόν!

Καλαμάκια μιας χρήσης: Λέμε «ΝΑΙ» σε ό,τι κάνει καλό | TESSERA Bio Products®

Κάπως έτσι, μέσα από μια πραγματικά ατελείωτη λίστα χρήσεων, πάνω από 825 εκατομμύρια πλαστικά καλαμάκια χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο στη χώρα μας. Φανταστείτε πόσο αστρονομικό είναι το αντίστοιχο παγκόσμιο νούμερο! Πού καταλήγει άραγε όλο αυτό το πλαστικό και με ποιες συνέπειες για το περιβάλλον, τα ζώα και τον άνθρωπο; Σκοπός μας δεν είναι ούτε να τρομοκρατήσουμε, ούτε να «κουνήσουμε το δάχτυλο». Αρκεί άλλωστε ένα πρόχειρο Google search για να προσδιορίσει κανείς με ακρίβεια τι συμβαίνει. Στόχος μας, λοιπόν, είναι να δείξουμε, ότι δεν χρειάζεται να απομακρυνθούμε και πολύ από τη safety zone της συνήθειάς μας για να κάνουμε κάτι καλό για το μέλλον του πλανήτη. Ο λόγος που χρησιμοποιούμε Ά Πληθυντικό είναι γιατί αναφερόμαστε σε όλους: εταιρείες, επαγγελματίες της εστίασης και καταναλωτές.

Το Σάββατο 3/7/2021 ξεκίνησε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα τους και η χώρα μας, η απαγόρευση διάθεσης συγκεκριμένων πλαστικών μιας χρήσης, όπως τα καλαμάκια.

Ευτυχώς όμως κάποιες εταιρείες έχουν ήδη ταχθεί υπέρ του αγώνα προς τη θετική αλλαγή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΙΝΤΕΡΤΑΝ A.E., η οποία έχει δημιουργήσει και κυκλοφορεί τη σειρά οικολογικών προϊόντων μιας χρήσης TESSERA Bio Products®. Ας δούμε λοιπόν 2 εξαιρετικές εναλλακτικές επιλογές που προσφέρει αυτή η σειρά.

Καλαμάκια μιας χρήσης: Λέμε «ΝΑΙ» σε ό,τι κάνει καλό | TESSERA Bio Products®
Χάρτινο καλαμάκι: No1 στη λίστα προτίμησης των καταναλωτών και με ιστορία που αρχίζει κάπου πίσω στο μακρινό 1800 μ.Χ. βρέθηκε σχετικά πρόσφατα στο προσκήνιο, αλλά ήρθε για να μείνει. Γιατί είναι εύχρηστο και πλήρως ανακυκλώσιμο. Κατά συνέπεια φροντίζει τον πλανήτη αλλά και την υγεία μας!

Καλαμάκι από σιτάρι: Άλλη μία επιλογή στην οποία είναι δύσκολο να μην πεις το «ΝΑΙ»! Γιατί αυτά τα καλαμάκια είναι από φυσικό υλικό, προσεγγίζουν την αίσθηση που έχουμε συνηθίσει, ΔΕΝ αφήνουν το αποτύπωμά τους στο περιβάλλον που ζούμε και ΔΕΝ μολύνουν τον πλανήτη.

Ήρθε η στιγμή να κάνουμε όλοι ένα μικρό βήμα και να πούμε «ΝΑΙ» σε ό,τι κάνει καλό. Εδώ μπορείτε να βρείτε την πλήρη γκάμα από καλαμάκια που προσφέρουμε, καθώς και αμέτρητες ακόμα οικολογικές προτάσεις για την εστίαση, που στόχο έχουν να κάνουν την καθημερινότητά μας… λίγο καλύτερη και το μέλλον λίγο πιο eco-friendly.

Μετάβαση στο περιεχόμενο